Flower Horn'a Yeni Başlayanlara Kısa ve Öz Bilgiler...

Herkese selamlar iyi hobiler

Öncelikler her Flowerhorn sever her zamanki gibi balığı aldıktan sonra özelliklerini sormaya öğrenme çalışıyor ama balığı almadan önce iyice araştırmanızda fayda var balık bakamayacağınız özellik de ise harap edip balık almanın bir anlamı olmaz.

Flower Horn Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Bir çok hobici dostumuz Flower horn alırken flower horn olsunda ben onu çoğaltıp satarım diye alıyor ve sonuçlar hüsrana dönüyor öncelikle şunu belirmek isterim Flower Horn alıyorsanız Balığın Gradesine(kalitesine) rengine Hastalıklı olup olmadığına ,çiçeğine ve İthal olup olmadığını Bilmeniz lazım yoksa balık zor şartlarda yaşayamayıp ölebilirler.Amacımız İyi Kaliteli Gelecek nesilleri bir önceki nesillerden güzel flower hornlar çıkabilmektir....

Flower Horn'un Akvaryum şartları Nasıl olmalıdır?

Yine birçok hobici hataya düşüp gidip bir çok flower horn almaya kalkıyor , halbuki Flower hornlar Tek yaşayan ve başka hiçbir balığa tahammülü olmayan balıklar dandır ve yine akvaryum hacmini düşünmeden Flower Horn almamız. Alacağımız flower horn çok iyi bakıldığı takdirde ayda 2.5 3 cm boy atar ve akvaryum hacmi bunun için çok önemlidir 1 CM boyundaki Flower horna En az 10 lt düşmesi gerek dersek en az 30 cm olması için 300 litre akvaryum hacmi şarttır .
Gelelim balığın Akvaryumun ortamına uyup renk değiştirmesidir .Taban Kahve Krem Kiremit Renkler olmalıdır marka olarak vitesand doğal çakılı tercih edilmelidir.Arka fon olarak tek renk olarak turkuaz yada lacivert renk Stickers yapıştırmanız(reklamcı da satılır) gerekmektedir .Dekor olarak taş ve yiyemeyeceği boyutlarda kalın bitkiler tercih edebilirsiniz.Akvaryuma Florasan takmakta çok önemlidir özellikle grolüx ve daylight renkli (lümeni ve kelvini yüksek) ışıklar tercih edilmelidir her balığın ışığa ihtiyacı vardır hem yapay hemde doğal ışık olarak.Arada Ayna koyarak balığın genetik olarak sinirlenmesi de ayrıca unutulmamalıdır . Flower Horn Wet Pet balıklarının en güzelidir :) balığınız akvaryum ortamına alıştıktan sonra zıplayıp yem yeme , kendini sevdirme ve sizi takip etme özelliklerini de akıl ederler .

Flower Horn Nasıl Beslenir ?

Bağırsakları aşırı hassas ,doymayı bilmeyen canlılardır ve Yemlerin renklerin deki , kafa yapmalarındaki önemi çok büyüktür.Bol çeşit onlar için çok iyi olacak ama diyetini çok iyi ayarlamak lazım yoksa balık iç parazit geçirebilirler . Yemlerin kalitesine çok önem vermeliyiz. Değerli bir balığa kalitesiz ve uygun olmayan yem verip boşuna beslemenin amacı yoktur. (Emeğiniz için)
Yem olarak yazacağım yemleri almanızda fayda var ama alacağınız yemlerin kutusunda mutlaka iri orta amerikan cikletlerinin resimleri olmalıdır .

Dainichi
JBL
Hikari
Tetra
Tropical
Omega One
New Life Spectrum
RotiFish
Grand Sumo (ithal)
Okiko (ithal )
Ching Mix (ithal )
Help (ithal )



Bu markaların yemlerinden toplamda 5 etçil ve 5 çeşitte otçul yem seçip son kullanma tarihine bakın. Yemin bayat olmaması gerekir yoksa balıkta sorun yaratır.Yem verirken eğer balığınız daha Küçük boylarda ise günde 3 4 öğün az az vererek ve etçil ile otçulu her öğün farklı vermenizde fayda var .Balığınızın gelişiminde Canlı yemlerde çok önemli ve geliştirici olacaktır.Bunlar ise;

Tubifex
Kan kurdu
Artemia
Su piresi
Mikro kurtçuklar
Un kurdu
Gammarus(kuru yada canlı)
Çekirge(yavru tercih edilmeli)

Bu canlı yemleri kullanmak en önemlisi dikkat edilerek steril olarak kullanılmalıdır ve Haftada 2 ada 3 öğün verilmeli(balığın boyutuna göre adet değişir).Yem verdikten sonra bir sonraki öğün mutlaka sarımsaklı yemler ve otçul sindirimi kolaylaştıracak yemler verilmelidir.

SU Değişimi Ve Filtrasyon Nasıl olmalıdır?

Su değişimi balığımızın büyümesinde ve ölüm riskini azaltmaktaki önemli şarttandır .Su değişimlerini akvaryumun hacmine göre yapmak şarttır 4\1 oranında yada 4\2 oranında su değişimi yapmakta ve dip çekimi sırasında aparat kullanarak balığın pisliklerini ve kumun altında oluşacak zararlı bakterileri çekmekte fayda var .Dinlendirdiğiniz suyun klorlu olmamasına çok dikkat etmek gerekli ve dinlendirdiğiniz suyu kış aylarında ketil ile ısıtıp kovada akvaryumun ısısıyla bir yapmak gereklidir(Tank ısısı 30 derece olmalıdır yaz kış ).Kaya tuzu da dip çekimi sırasında Her 15 lt ye 1 çay kaşığı atılırsa riskler giderilmiş olur.Filtre olarak dış filtre şart aşırı büyüyen balıklardır ve ek olarak pipo filtre yada iç filtre kullanmakta fayda sağlar.(Yağlanmayı önlemek için suda dalga yapacak kafa motoru yada dalga motoru tercih edilmeli )
Filtre temizliği de çok önemlidir eğer filtre Çeşme suyu ile yıkanacak ise pipo filtreler ile önceden yararlı bakteriler oluşturulmalıdır.

ZAMAN İÇERİSİNDE AKLIMA GELDİĞİNCE EKLEMELER VE ÇIKARMALAR YAPACAĞIM LÜTFEN YAZIM HATALARINI MAZUR GÖRÜN TEŞEKKÜRLER İYİ HOBİLER .

Balıklarda İç parazit hastalığı ve tedavisi .

İç parazit tedavi edilmezse balıkları ölüme götüren bir hastalıktır. İç parazit; genelde yanlış ve bozuk yemle besleme , stres sonucu oluşur. İç parazit olan balığın rengi koyulaşır,karnı içeri çöker (her çökme iç parazit değildir, ağızda kuluçka yap...

Havalar Soğuyor Ve beyaz benek tehlikesi çoğalıyor (Tedavi yöntemi )

Beyaz Benek Hastalığı Ichthyo..Beyaz benek hastalığı nedir ?Beyaz benek Ciliaten parazit ailesine ait bir bakteri türüdür. Bilimsel adı ichthyophthirius multifiliis' dir. Akvarist dilinde Ichthyo yada beyaz benek denir.Diagnoz (teşhis...